Amerikanska pannkakor på bönor

Glad påsk!!

Varför inte lyxa till det med en riktig dunderfrukost dagen till ära: Amerikanska pannkakor i en mer nyttig verision.

Det här receptet har sin grund i stora vita bönor som gör pannkakorna saftiga och perfekta i konsistensen. Att ha bönor i mat på det sättet kan låta himla främmande, det tyckte jag också i början. Men jag brukar jämföra det med en morotskaka där morötterna tillför sötma och gör kakan sådär härligt saftig, det är lite samma sak med bönor. Julia var den som introducerade bönor i bakverk för mig för drygt ett år sedan med hennes ”black bean cookies”. Jag ska pusha henne att blogga om dem snart för det kan nog vara bland de godaste kakorna jag ätit!

Nåja, slutpladdrat. Här kommer receptet!

Ingredienser för 2 personer
150 g avrunna stora vita bönor
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl valfri mjölk
1 msk kallpressad kokosolja
2 tsk agavesirap eller honung
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
+ kokosolja till stekning

Gör så här
Skölj bönorna väl och mixa alla ingredienser med en stavmixer. Stek på medelhög värme i kokosfett. Jag serverade pannkakorna med rå hallonsylt (full av omega-3 fettsyror), ekologiskt jordnötssmör samt torkade mullbär, gojibär och physalis.

 
Ha en skön helg!

/Sara

Hälso-bomb - Nyttiga - Pannkakor - americanpancakes