Black bean cookies

Hörde en liten fågel viska att receptet på black bean cookies var efterlängtat. För många kanske det låter konstigt att ha bönor i bakverk, men oj så bra det blir! Det gör smeten härligt krämig och kakorna blir saftiga och goda. Det här receptet hittade jag för ett par år sedan på bästa pt-fias blogg och har sedan dess bakat kakorna med jämna mellanrum. Det som är så bra med dem är att de fulla med energi, protein och fiber, vilket gör dem till ett supermellanmål eller ett nyttigt snacks om man så önskar. Har du inte provat tidigare att baka på bönor rekommenderar jag det starkt. 
 
Ingredienser
1 pkt förkokta svarta bönor
10 urkänade daldar
3 tsk havremjölk (eller annat alternativ)
2 tsk kokosolja
2 tsk jordnötssmör (eller annat alternativ)
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
ev. lite honung/agavesirap
 
Gör såhär:
Mixa de svarta bönorna i en matbredare. Tillsätt sedan dadlarna och fortsätt mixa. Häll i resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet. Ha i lite honung eller agavesirap om du vill att de ska bli sötare. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda kakorna på 175 grader i ca 30 minuter. 
 
/Julia 
Blackbean - Blackbeancookies - Bönor - Svartabönor