Varma mackor för lata dagar

Ni vet de där dagarna när man bara inte orkar ställa sig i köket och helst av allt ringer pizzabudet? Alla har vi de där dagarna och det är mer än okej att gå för det enklaste alternativet, pizza. Jag hade en sån känsla ikväll men räddade mig med en portion "varma mackor pizza-style" istället. Det var färdigt på en kvart och smakade himelskt! 

Jag använde mig av tekakor från detta härliga recept som jag bakat ut lite större och tunnare. Ett recept jag måste pinga för lite extra då man både kan göra stora och små baguetter, frallor och tekakor på degen. 

Mackorna serverades med sallad och en sås gjord på imat fraiche, honung, salt och cayenne.
 
Ingredienser för 1 portion
1 tekaka
3-4 msk passerade tomater
2 stora champinjoner
3 skivor påläggsskinka 
Kryddor: salt, svartpeppar, timjan, oregano

Gör så här
Dela tekakan i två delar, bred ut ett lager passerade tomater och krydda. Skiva svampen och skinkan och fördela ovanpå. Gratinera i ugnen 10-15 minuter på 175 grader. 

/Sara
Varma mackor - snabbmat
3
JUNITJEJ

Åh, så gott!

Alina

Åh så gott!