Raw hallonsylt


Tänk er en sylt som är söt men inte sliskig, smakar bär utan att bli sur och är proppad med omega-3 och vitaminer! Det är precis vad ni har framförer på bilden, en raw hallonsylt. Vi har tidigare bloggat om liknande sylter med fördelen med att ha den helt rå är att alla bärens vitaminer bibehålls, vilket gör den ännu mer hälsosam.

Jag äter min precis som "vanlig" sylt: till pannkakor, våfflor eller som pålägg på mackan tillsammans med vegansk cream cheese. Men varför inte röra ned en sked i gröten eller yoghurten? Det är fritt fram för fantasin med denna fantastiska sylt, som är lika god som hälsosam.

Receptet är hämtat ur ICA Buffé och avsätter en sats sylt som räcker 1-2 v i kylskåp.

Ingredienser
250 g hallon eller valfria bär, det går bra med frysta som fått tina i kylen ett par timmar
2 msk agavesirap
2 msk chiafrön
1 krm vaniljpulver (OBS! Ej vaniljsocker)

Gör så här
Blanda ingredienserna och låt sylten stå kallt minst en timma innan servering. Förvara den i en tät försluten burk i kylskåp.

Lycka till!

/Sara
Hallon - Hallonsylt - Rawfood - Sylt