Brownies
Ikväll tänkte jag bjuda på ännu ett gott efterrättsrecept. Denna gång blir det brownies gjorda på svarta bönor som jag bakade i påskas för första gången. De blev saftiga och supergoda på alla sätt. Perfekta till kristihimmelfärds fikat!

Ingredienser
ca 300 g förkokta svarta bönor
12 färska urkärnade dadlar
2 ägg
100 g mörk choklad (minst 70 %)
1 dl kallpressad kokosolja
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3-4 msk agavesirap eller honung
Valfri topping (ex. hackade nötter)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa bönor och dadlar till en jämn smet. Smält chokladen i kokosoljan, häll över i en skål och tillsätt ägg. Rör ned övriga ingredienser och avsluta med bön-mixen. Blanda väl och häll ut smeten i en liten ugnsform klädd i bakplåtspapper. Jag använde en brödform. Toppa sedan med valfria nötter/frön/torkad frukt. På bilden använde jag hackade hasselnötter men varför inte köra en blandning med nötter, kokosflingor och gojibär? Våga tests er fram. Grädda slutligen brownien mitt i ugnen i 20 minuter. Låt den sedan svalna något innan ni skär upp den. Servera förslagsvis med varma bär och glass/grädde. Kakan går utmärkt att frysa in och är lika god kall som varm.
Lycka till och jag hoppas att ni får en skön långhelg!
Kram