Tentatider och gofika

Hej från pluggstugan säger jag! Vi har tentaperiod nu och då vet alla som har pluggat hur det känns. Huvudet dunkar lite lätt och tröttheten är påtaglig. Men jag tänkte försöka lätta upp stämningen med ett recept som vi provade på valborgsmässoafton. Det får 10 av 10 poäng, himla gott och passar perfekt som lördagsgodis. 


Receptet kommer från Anja Forsnor!
 
Ingredienser 5-6 personer
Botten:
2 dl saltade jordnötter
12 urkärnade dadlar
1 dl kakao
1/2 tsk vanlinjpulver

Choklad-/kaffetäcke:
50 g mörk choklad, minst 70 %
1 msk kokosolja
2 tsk starkt kaffe (kan uteslutas)
En nypa flingsalt

Gör så här
Mixa ingredienserna till botten i en matberedare. Tryck ut degen i en fyrkantig matlåda täckt med bakplåtspapper och ställ i kylen. Smält sedan chokladen tillsammans med kokosoljan och rör ned kaffe + salt. Häll chokladblandningen över botten och låt stelna i frysen ca. 10-15 minuter. Skär i bitar och servera förslagsvis med en klick grädde och varma bär. Chokladkakan går utmärkt att förvara i frysen för senare tillfällen.

Lycka till och trevlig helg!

/Sara
 
 
 
Brownies - Chokladkaka - Fika - Gofika