Kycklingrullader

Ingredienser 4-5 portioner
700 g tunnskivad kycklingfilé
1/2 ekologiskt äpple
Rökt skinka
Dijonsenap
250 ml matlagningsgrädde (jag använde iMat)
4 stora fasta potatisar
Rismjöl
Margarin/smör och rapsolja
salt, peppar, rosmarin
Tandpetare i trä
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor och fördela på en plåt. Massera in rapsolja, salt och rosmarin och rosta högt upp i ugnen i ca 25 minuter. Lägg ena sidan av kycklingfiléerna i rismjöl, bred ut 1 tsk dijonsenap på ovansidan och lägg på en skiva skinka och en äppelklyfta. Salta och peppra efter smak. Rulla ihop filén och stick en tandpetare igenom. Tillaga kycklingrulladerna i en stor stekpanna med mycket margarin eller smör tills de fått en fin yta. Häll på matlagningsgrädden, salta och peppra och låt småputtra under lock ca 10 minuter eller tills kycklingen är färdigtillagad. Servera med potatisklyftor och sallad.
/Sara