Juliga dadelbollar vända i vit choklad

 
Ingredienser ca 14 st
14 färska dadlar
2 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk vatten
1/2 + 1/2 tsk kanel
2 nypor flingsalt
70-100 g vit choklad (jag använde en vegansk choklad av märket Jacquot France)

Gör så här
Mixa havregrynen till ett grovt mjöl. Tillsätt urkärnade dadlar, 1/2 tsk kanel och flingsalt. Kör på hög hastighet och tillsätt succesivt vatten tills en fast massa bildas. Forma till bollar och vänd i en blandning av kakao och 1/2 tsk kanel. Ställ bollarna i frysen ca 15 minuter. Värm under tiden upp ett vattenbad och smält chokladen. Vänd bollarna i chokladen med hjälp av två gafflar. Låt stelna något och ställ sedan i kylen 5-10 minuter innan servering. Bollarna kan förvaras i såväl kyl som frys.

/Sara 
Dadelbollar