Asiatisk gryta med sting

Det här receptet är inspirerat av en fantastiskt god gryta som min faster gjorde i julas. Enjoy!
 

Ingredienser
1 paket naturell tofu (Kung Markatta)
500 ml fet kokosmjölk (Santa Maria)
1 röd paprika
1/2 zucchini
Strimlad vitkål och riven morot, jag använde en färdig mix från ICA's I Love Eco, ungefär halva påsen vilket motsvarar typ 1 morot och en bit vitkål.
1 citrongräs
1 vitlöksklyfta
1/2 burk böngroddar alternativt 1 hel burk bambuskott
Ca 5 cm riven ingerfära
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk röd currypasta
1 grönsaksbuljong (Kung Markatta)
1 dl vatten
Rapsolja
Salt och peppar

Gör så här
Fräs pressad vitlök, hackad citrongräs och riven ingefära i rapsolja. Salta och peppra lätt. Tillsätt stora bitar paprika och zucchini, böngroddar, vitkål och morot. Jag fräste grönsakerna endast i några minuter för att behålla lite tuggmotstånd. Tillsätt sedan sambal oelek och currypasta och rör om ordentligt innan kokosmjölk, vatten och en buljongtärning blandas ned. Låt putra någon minut och tillsätt till sist skivad tofu. Servera gärna med ett gott bröd!

/Sara
Asiatisk gryta - Vegetariskt