Vegansk risotto

Det här receptet har vandrat på en facebooksida fram och tillbaka så jag kan tyvärr inte hedra geniet som kom på det. Däremot kan jag tipsa er om sidan "Vad lagar du för veganmat idag?".
Ingredienser
7 dl varm grönsaksbuljong
1 1/2 dl vitt vin
3 dl avorioris
1/2 skivad purjolök
250 g champinjoner skurna i kvartar
1/2 broccolihuvud, ångkokt eller kokt i små buketter
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk bjäst (näringsjäst rik på bla b-vitaminer, finns på Life)
Skalet av 1 citron
Salt och peppar
olivolja till stekning
Gör så här
Fräs purjolök och svamp i olivolja tills löken mjuknat. Pressa i vitlök, häll på lite vitt vin och låt koka in. Tillsätt riset och rör om ordentligt. Slå på 1 dl buljong + en skvätt vitt vin och låt riset suga åt sig vätskan. Varva därefter buljong och vin på samma sätt tills all vätska är slut. Smaka av med salt och peppar m. Ta bort risotton från plattan och tillsätt broccolin. Blanda ihop bjäst och citronskal för sig och häll sedan ned blandningen i risotton under omrörning.
Servera med valfria grönsaker.
/Sara