Glutenfria lussekatter

Ingredienser
2 paket saffran
150 g rismjöl
50 g majsmjöl
100 g strösocker
1/2 tsk salt
75 g smör
350 g mjölk
20 g jäst
10 g xantangummi
10 g fiberhusk
1 uppvispat ägg
russin till dekoration
Gör så här
Lägg saffran i mörk rom ca 2 dagar innan bakningen för att få ut smakerna. Väg upp alla ingredienser i en bunke förutom xantangummi och fiberhusk. Vispa samman med en elvisp eller en degblandare i 5 minuter. Tillsätt xantangummi och fiberhusk och vispa ytterligare ett par minuter. Låt degen jäsa o em bunke övertäckt med plast i 2 timmar. Dela degen i mindre bitar (16-18 st) och forma lussekatter. Låt lussekatterna jäsa på plåten i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och tryck i russin. Grädda på 200-225 grader i 12-15 minuter beroende på ugn. Låt lussekatterna svalna innan de äts.

/Julia
ser goda ut!