Livets gröt!
Jag inspirerades av ett recept ur tidningen Buffé när jag komponerade denna goda gröt. Smidigt för den som har bråttom på morgonen då gröten "tillagas" i kylen under natten. Det som är så kul med overnight oats är att det går att göra oändligt många olika kombinationer. Titta vad ni har hemma och släng i det ni tycker om! En tumregel är dock att använda 2 dl vätska till 1 dl havregryn, samt att alltid ha med chiafrön som binder vätskan och gör gröten sådär rund och len i konsistensen.

Ingredienser 1 portion
1 dl havregryn
1 dl mandelmjölk
1 dl Planti naturell sojagurt
1/2 royal gala äpple
1 msk chiafrön
1 msk hackade hasselnötter
1 tsk fast honung
1/2 tsk kanel
1/4 tsk malen ingerfära
+ mandelmjölk och tinade bär
1 dl havregryn
1 dl mandelmjölk
1 dl Planti naturell sojagurt
1/2 royal gala äpple
1 msk chiafrön
1 msk hackade hasselnötter
1 tsk fast honung
1/2 tsk kanel
1/4 tsk malen ingerfära
+ mandelmjölk och tinade bär
Gör så här
Grovriv äpplet och blanda sedan med resten av ingredienserna i en lite större skål. Täck med folie och ställ in i kylen över natten. Servera med mjölk och tinade bär.
Grovriv äpplet och blanda sedan med resten av ingredienserna i en lite större skål. Täck med folie och ställ in i kylen över natten. Servera med mjölk och tinade bär.
/Sara