Vegansk gryta
Ingredienser 4 portioner
500 g sötpotatis
500 g sötpotatis
1 aubergine
1 förpackning färdigkokta linser ca 230 g
1 förpackning krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 förpackning färdigkokta linser ca 230 g
1 förpackning krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1/2 dL vatten
1 grönsaksbuljongstärning
2 msk jordnötssmör
1 msk röd currypasta
Finskuren ingerfära, ca 5 cm eller 1 msk fryst
1 lime
Olja
Salt och peppar
1 grönsaksbuljongstärning
2 msk jordnötssmör
1 msk röd currypasta
Finskuren ingerfära, ca 5 cm eller 1 msk fryst
1 lime
Olja
Salt och peppar
Gör så här
Fräs currypasta och ingerfära snabbt i olja och tillsätt sedan aubergine och sötpotatis skurna i tärningar, linser, krossade tomater, kokosmjölk, buljongtärning, jordnötssmör och pressad lime. Låt puttra på medelvärme tills sötpotatisen blivit mjuk, ca. 25-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Fräs currypasta och ingerfära snabbt i olja och tillsätt sedan aubergine och sötpotatis skurna i tärningar, linser, krossade tomater, kokosmjölk, buljongtärning, jordnötssmör och pressad lime. Låt puttra på medelvärme tills sötpotatisen blivit mjuk, ca. 25-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Jag serverade grytan med kokosris (byt ut vatten mot kokosmjölk när du tillagar riset), salta jordnötter och sallad
/Sara