Morotskaka

 
Ingredienser
220 g mandelmjöl alt. hasselnötsmjöl
2 1/1 dl rivna morötter
3 ägg
85 g rapsolja
75 g agavesirap alt. flytande honung 
1 msk pressad citron
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel 
1 tsk kardemumma
1 krm kryddnejlika (malen)
1 krm salt

Frosting + garnering
2 pkt påMackan från Oatly (ersätter philadelphia) 
70 g vit choklad (jag använde vegansk)
Rivet apelsinskal
Hackade valnötter

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman morot, ägg, olja, sirap och citronsaft. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör sedan ned dem i morotssmeten. Smörj en springform (20-22 cm) med olja eller annat fett och mjöla med lite extra mandelmjöl. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills kakan är fast i mitten och har släppt något från kanterna. Låt svalna innan garnering.

Garnering
Smält vit choklad över ett vattenbad och häll sedan den varma chokladen över "påMackan". Blanda hastigt ihop till en jämn smet och tillsätt rivet apelsinskal. Fördela frostingen över kakan och ställ in den i kylen minst 1 timma innan servering. Garnera slutligen med hackade valnötter.


/Sara
Fika - Glutenfritt - Morotskaka
1
Sanna

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!