Mer indiskt, mer veganskt

 

 
Ingredienser
2 dl cashewnötter
1 påse bladspenat (ca 65 g)
1 tetrapak kikärtor
Koriander och mynta på kruka
2 tomater
1 vitlök
1 röd chili
1 cm hackad färsk ingefära
3 msk iMat Fraiche
Saften från 1/2 citron
Salt
Farinsocker
Rapsolja till stekning

Kryddmix
2 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
 
Långkornigt ris till servering
 
Gör såhär
Koka riset enligt förpackningen. Gör en kryddmix av spiskummin, torkad koriander och gurkmeja. Rosta cashewnötter i en torr stekpanna och lägg dem sedan i en matberedare eller mixer tillsammans med en halv kruka koriander (inkl. stammar) och en handfull färsk mynta. Stek tomater, vitlök, chili och hackad ingefära i olja. Mixa sedan länge ihop nötterna, de färska kryddorna och grönsaksfräset tillsammans med iMat Fraiche, citronsaft, salt och en nypa socker. Värm upp kryddmixen i den heta oljiga stekpannan till en pastejliknande konsistens, men var ej på plattan för då kan kryddorna brännas. Skölj kikärtorna. Rör sedan ihop allt i stekpannan (glöm inte spenaten)  och värm upp långsamt tills spenaten har blivit trådig. Smaka av med salt och citron om det behövs. Serverar med nykokt ris.

 
/Sara
Indiskt - Veganskt