Mer indiskt, mer veganskt

Ingredienser
2 dl cashewnötter
1 påse bladspenat (ca 65 g)
1 tetrapak kikärtor
Koriander och mynta på kruka
2 tomater
1 vitlök
1 röd chili
1 cm hackad färsk ingefära
3 msk iMat Fraiche
Saften från 1/2 citron
Salt
Farinsocker
Rapsolja till stekning
Kryddmix
2 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
1 påse bladspenat (ca 65 g)
1 tetrapak kikärtor
Koriander och mynta på kruka
2 tomater
1 vitlök
1 röd chili
1 cm hackad färsk ingefära
3 msk iMat Fraiche
Saften från 1/2 citron
Salt
Farinsocker
Rapsolja till stekning
Kryddmix
2 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
Långkornigt ris till servering
Gör såhär
Koka riset enligt förpackningen. Gör en kryddmix av spiskummin, torkad koriander och gurkmeja. Rosta cashewnötter i en torr stekpanna och lägg dem sedan i en matberedare eller mixer tillsammans med en halv kruka koriander (inkl. stammar) och en handfull färsk mynta. Stek tomater, vitlök, chili och hackad ingefära i olja. Mixa sedan länge ihop nötterna, de färska kryddorna och grönsaksfräset tillsammans med iMat Fraiche, citronsaft, salt och en nypa socker. Värm upp kryddmixen i den heta oljiga stekpannan till en pastejliknande konsistens, men var ej på plattan för då kan kryddorna brännas. Skölj kikärtorna. Rör sedan ihop allt i stekpannan (glöm inte spenaten) och värm upp långsamt tills spenaten har blivit trådig. Smaka av med salt och citron om det behövs. Serverar med nykokt ris.
Koka riset enligt förpackningen. Gör en kryddmix av spiskummin, torkad koriander och gurkmeja. Rosta cashewnötter i en torr stekpanna och lägg dem sedan i en matberedare eller mixer tillsammans med en halv kruka koriander (inkl. stammar) och en handfull färsk mynta. Stek tomater, vitlök, chili och hackad ingefära i olja. Mixa sedan länge ihop nötterna, de färska kryddorna och grönsaksfräset tillsammans med iMat Fraiche, citronsaft, salt och en nypa socker. Värm upp kryddmixen i den heta oljiga stekpannan till en pastejliknande konsistens, men var ej på plattan för då kan kryddorna brännas. Skölj kikärtorna. Rör sedan ihop allt i stekpannan (glöm inte spenaten) och värm upp långsamt tills spenaten har blivit trådig. Smaka av med salt och citron om det behövs. Serverar med nykokt ris.
/Sara