Soppa på butternutpumpa

1 butternutpumpa
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 dl vatten
1 citron (cest från hela och saften från halva)
1 tsk havssalt
1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad ingefära
2 krm peppar
Rapsolja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort skalet från pumpan och dela den i små bitar. Det är lite hårt men använd en vass kniv så går det bra. Rosta pumpan i rapsolja mitt i ugnen i 25-30 minuter. Mixa samman vatten och pumpa med en stavmixer eller i en matberedare. Koka upp tillsammans med kokosmjölk. Riv skalet från 1 citron och pressa ned saften från halva frukten. Smaka av med kryddor.
/Sara
2 dl vatten
1 citron (cest från hela och saften från halva)
1 tsk havssalt
1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad ingefära
2 krm peppar
Rapsolja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort skalet från pumpan och dela den i små bitar. Det är lite hårt men använd en vass kniv så går det bra. Rosta pumpan i rapsolja mitt i ugnen i 25-30 minuter. Mixa samman vatten och pumpa med en stavmixer eller i en matberedare. Koka upp tillsammans med kokosmjölk. Riv skalet från 1 citron och pressa ned saften från halva frukten. Smaka av med kryddor.
/Sara