Kumminkryddad torsk med stekt kål
Såhär in på det nya året har jag fått dille på kål, gärna i form av röd- och grönkål i en sallad tillsammans med riven morot, apelsin och russin - Mmmh! Lite variation kan ju dock vara att föredra, så därför testade jag att göra en varm variant av röd- och svartkål tillsammans med äpple. Måste säga att kålen gjorde sig till och med något bättre som stekt, speciellt rödkål som fick en mild smak och mjuk konsistens. Till kålen gjorde jag en variant av ungsstekt torsk kryddad med kummin. Det blev en sjukt bra kombo så jag tänkte bjuda på receptet.

Ingredienser (3 portioner):
Ett stycke fryst torsk
1 msk smör
hel kummin
salt & peppar
hackad svartkål
rödkål
1 äpple
kokosolja
flytande honung
Gör såhär:
Krydda torsken med kummin, salt och peppar. Klicka på smör och tillaga i ugn på 225 grader, 15-20 minuter om den är tinad och ca 40 minuter om den är fryst. Skär rödkålen i lagom stora bitar och stek den i kokosolja några minuter. Tillsätt sedan svartkålen och stek ytterligare ett par minuter. Skär ner äpplet i kuber och stek även det tills det blivit mjukt. Ringla över lite flytande honung.

Jag serverade torsken och kålen tillsammans med fullkornsris och pepparrotskräm.
Hoppas det smakar!
/Julia