Rödpetspaj med fetaost och honung

Jag har varit riktigt usel på att uppdatera. Vilken tur att Julia och Sara har varit duktiga och hållit bloggen vid liv!Kom ju på att jag bara måste dela med mig av en god paj som jag gjorde för cirka tre månader sen... Aja bättre sent än aldrig :)
 
När det gäller pajbotten så gör jag den glutenfria varianten. Jag är inte känslig mot gluten men jag tycker att pajskalet är godare och dessutom mer mättande än det "traditionella" pajskalet.
 
 Rödpetspaj med fetaost och honung
 
Botten:
3 dl mandelmjöl
3/4 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
1/2 dl kallpressad kokosolja
1 tsk salt/havssalt
 
Fyllning:
4 st. rödbetor
150 g feta ost
2 dl gräddfil/ yoghurt naturell
1 ägg
1 tsk torkad timjan
1 msk honung
0,5 tsk svartpeppar
 
Gör såhär:
Sätt på ugnen  på 175 grader. Koka upp rödbetorna i ungefär 20-30 min tills de har mjuknat (eller använd färdig kokta). När de har kokat klart kan du skära dem till tunna skivor.
 
Blanda ihop alla ingredienser till pajbotten och tryck ut i en form och nagga. Förgrädda sedan pajbotten i cirka 10 minuter.
 
Smula ner fetaosten i en bunke och tillsätt sedan gräddfil, ägg, honung och kryddorna. Fördela sedan rödbetorna över pajpotten och tillsätt slutligen fyllningen. Grädda slutligen i cirka 20-30 minuter i ugnen. Toppa slutligen pajen med solroskärnor.
 
/ Zandra
Glutenfritt - Vegetariskt - paj