Tack och varsågod

Nu har sidan varit nästan lite oförskämt död under en lång period men vi ser att ni är här och det glädjer oss! Vi får se hur det blir med bloggen här framöver men just nu kommer den nog mest att användas som en avlastningsbas för roliga recept vi fått till och vill spara till framtiden. Men känn er lika välkomna för det!

Det här är en rätt som går i repris hemma hos mig nu, mycket tycker jag om den. Men hörni, tack för att ni klickar er in här och varsågoda, här kommer ett nytt recept till samlingen!
 
 
Zucchinibiffar med durrakornssallad och ajvarsås 4-5 port.

Ingredienser
Biffar:
2 zucchini
1 tetrapack vita stora bönor
2 ägg
2 msk fiberhusk alt. 4 msk valfritt mjöl
Salt och peppar

Durrakornssallad:
2,5 dl durrakorn (finns vid quinoan i välsorterade livsmedelsbutiker)
2 nävar bladspenat
5 små kvisttomater (romantica) 
Rapsolja
Vitvinsvinäger
Salt och peppar

Ajvarsås:
1 del ajvar
2 delar iMat Fraiche alt. vanlig créme fraiche/yoghurt
Färsk basilika (kan uteslutas)
Salt
 
Gör så här
Biffar:
Grovriv zucchinin och mixa bönorna till en jämn massa i matberedaren. Rör ihop alla ingredienserna och stek på medelhög värme i rapsolja.

Durrakornssallad:
Koka durrakornen enligt förpackningen. Skicka tomaterna i små bitar och blanda ner i färdigkokt durra. Bryt ned spenaten och tillsätt övriga ingredienser.

Ajvarsås:
Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt.

/Sara
Vegetariska biffar - Vegetariskt - zucchini
1