Jullimpa

Ingredienser: 
50 g jäst 
4-8 dl vatten
1 msk mörk sirap 
6,5 dl mjölmix (jag använde Lailas majsbaserade glutenfria mjölmix) 
4 dl bovetemjöl
2 dl majsmjöl 
0,5 dl fiberhusk 
2 msk malda pomeransskal
2 msk mald ingefära 
2 tsk mald nejlika 
3 dl russin 
 
Gör så här:
Rör ut jästen i 4 dl vatten och sirap. Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt dem till jästen. Häll tillsist i russinen. Forma till en deg, tillsätt så mycket vatten som behövs för att den ska bli bra. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter. Klä en avlång form med bakplåtspapper och låt degen jäsa i den ytterligare 20 minuter, under duk. Grädda brödet på 225°C i 50-55 minuter, i nedre delen av ugnen. Låt brödet svalna helt innan du skär i det. 
 
 
/Julia