Nötsmör

Bilden visar cashewnötssmör med flingsalt och en skvätt kokosfett.
Ingredienser för en liten sats nötsmör
Nötter
Nötter
Flingsalt
Olja (ex. raps, kokos)
Gör så här
Rosta nötterna i 5-10 minuter på 200 grader på en bakplåtspappersklädd plåt. Se upp så att de inte bränns! Låt svalna helt och mixa sedan länge i en matberedare. Först bildas en smulig massa som sedan klumpar ihop sig till en boll, fortsätt då mixa tills smöret blir slätt då nötoljan läcker ut. Ibland kan man behöva hjälpa till processen genom att tillsätta lite olja. Smaksätt med ex. havssalt eller låt smöret vara naturellt. Låt till sist smöret svalna och förvara i en burk med lock i kylskåpet.
/Sara
Olja (ex. raps, kokos)
Gör så här
Rosta nötterna i 5-10 minuter på 200 grader på en bakplåtspappersklädd plåt. Se upp så att de inte bränns! Låt svalna helt och mixa sedan länge i en matberedare. Först bildas en smulig massa som sedan klumpar ihop sig till en boll, fortsätt då mixa tills smöret blir slätt då nötoljan läcker ut. Ibland kan man behöva hjälpa till processen genom att tillsätta lite olja. Smaksätt med ex. havssalt eller låt smöret vara naturellt. Låt till sist smöret svalna och förvara i en burk med lock i kylskåpet.
/Sara