Vegetarisk kantarellpaj

Ingredienser
Pajskal
120 g rumstempererat smör eller margarin
1 ägg
1 dl durramjöl
½ dl sojamjöl
½ dl sesamfrön
2 msk psylliumfröskal
2 msk vatten
En nypa salt
Fyllning
250 gram kantareller
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
Salt
150 g ost av philadelphiakaraktär (jag använde påMackan från Oatly)
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde (jag använde iMat från Oatly)
1 dl riven ost (jag använde vegansk ost från Astrid & Aporna)
½ tsk cayennepeppar
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
Nyp ihop ingrediensena till pajskalet och fördela i en form. Låt stå och dra sig i kylen i minst 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen i 15 minuter på 200 grader. Ansa och skär kantareller i stora bitar och svetta i en varm stekpanna. Höj värmen och tillsätt smör, salt och finhackad lök. Fräs ihop tills vätskan har försvunnit. Blanda ihop resten av ingredienserna till fyllningen och fördela i pajskalet. Toppa med svampfräset. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Låt gärna pajen stå och dra ihop sig ett tag innan servering. Värm den på nytt om så behövs.
/Sara