Lyxiga brownies till helgfikat

Ingredienser 8 st bitar
250 g mörk choklad minst 70 % (jag använde 150 g naturell och 100 g smaksatt med blåbär)
225 g smör eller margarin
115 g rårörsocker
50 g agavesirap (alternativt rårörsocker)
3 ägg
100 g mandelmjöl
50 g rismjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
+ 50 g choklad och krossade hasselnötter till garnering
+ Sojagrädde och varma bär till servering
250 g mörk choklad minst 70 % (jag använde 150 g naturell och 100 g smaksatt med blåbär)
225 g smör eller margarin
115 g rårörsocker
50 g agavesirap (alternativt rårörsocker)
3 ägg
100 g mandelmjöl
50 g rismjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
+ 50 g choklad och krossade hasselnötter till garnering
+ Sojagrädde och varma bär till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, socker, sirap och vaniljpulver. Smält smöret i en kastrull. Ta bort från plattan och bryt ned chokladen som får smälta långsamt under omrörning. Tillsätt smör-/chokladblandningen till äggvispet och blanda ordentligt. Rör ihop mandelmjöl, rismjöl och salt och blanda ner i smeten. Bred ut i en tjock bakplåtspappersklädd ugnsform, min var ca 24x18 cm. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter tills den precis har stannat i mitten men inte spruckit på toppen. Ta ut och låt svalna och garnera sedan med smält choklad och nötter. Förvara i kylen några timmar så att kakan får sätta sig. Servera med lättvispad sojagrädde och varma bär.
/Sara