Vegetarisk carbonara

Ursprungsreceptet kommer från www.javligtgott.se
Ingredienser
Tagliatelle för 4 personer
250 g tofu
250 ml iMat (matlagningsgrädde)
2-3 dl mandelmjölk eller annan valfri mjölk
1 burk soltorkade tomater
6-8 champinjoner
Tagliatelle för 4 personer
250 g tofu
250 ml iMat (matlagningsgrädde)
2-3 dl mandelmjölk eller annan valfri mjölk
1 burk soltorkade tomater
6-8 champinjoner
1/2 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 krm liquid smoke (rökaromderivat, finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
En skvätt soja
Salt, peppar
Persilja till garnering
Gör så här
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten, ca 4-5 minuter tills den är al dente. Fräs finhackad lök och tärnad tofu i lite olja från de soltorkade tomaterna tills de fått en fin yta. Krydda med peppar. Tillsätt sedan skivade tomater och champinjoner och fräs ytterligare några minuter. Häll på matlagningsgrädde, mjölk och rökarom och låt koka upp. Smula ned en buljongtärning och smaka av med salt, peppar och soja. Rör ned pastan i såsen och låt den gotta till sig i någon minut innan servering. Avsluta med persilja på toppen.
/Sara
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 krm liquid smoke (rökaromderivat, finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
En skvätt soja
Salt, peppar
Persilja till garnering
Gör så här
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten, ca 4-5 minuter tills den är al dente. Fräs finhackad lök och tärnad tofu i lite olja från de soltorkade tomaterna tills de fått en fin yta. Krydda med peppar. Tillsätt sedan skivade tomater och champinjoner och fräs ytterligare några minuter. Häll på matlagningsgrädde, mjölk och rökarom och låt koka upp. Smula ned en buljongtärning och smaka av med salt, peppar och soja. Rör ned pastan i såsen och låt den gotta till sig i någon minut innan servering. Avsluta med persilja på toppen.
/Sara