k*ttbullar i gr*ddsås

En veganskt variant av köttbullar i gräddsås.
 
 
Bilden är bedrövlig men det var det bästa jag hann få ihop innan salivet rann ur mungiporna på mig haha. Så otroligt gott blev detta! Men jag ska försöka få till en bättre bild nästa gång ;) 
 
Ingredienser
400 g sojafärs (jag använde det svenska märket Anamma)
250 ml iMat (havrebaserad matlagningsgrädde) 
1 dl mandelmjöl eller ströbröd
1/2 gul lök
2 msk majsstärkelse
2 msk chiafrön
1 msk sojasås (gärna med låg salthalt) + lite extra till såsen
1 msk dijonsenap
1/2 grönsaksbuljongtärning
Svart- och vitpeppar
Timjan
Rapsolja
Ev. mandelmjölk eller annan växtbaserad mjölk för att dryga ut såsen
 
Gör så här
Låt färsen tina i kylskåp i ca 2 timmar innan tillagning.
 
Blanda 1 dl iMat med mandelmjöl/ströbröd, masstärkelse, chiafrön, soja och senap noga. Krydda med peppar och timjan. Låt svälla ett par minuter och rör sedan ned sojafärsen och finhackad lök. Blanda ihop till en kletig massa. Tillsätt mer chiafrön om den känns för lös. Rulla till k*ttbullar och stek dessa i rapsolja tills de fått en fin färg. Tillsätt resterande mängd iMat, grönsaksbuljong samt soja och kryddor efter smak. Dryga ut såsen med lite mandelmjölk.

Servera med kokt potatis, lingonsylt och en god sallad.

 
/Sara
Gräddsås - Köttbullar - Lingonsylt - Veganskt