Havrevåfflor
Receptet är inspirerat från Roy Fares på köket.se

Ingredienser
2,5 dl havregryn (mals till ett mjöl)
1 tsk bakpulver
2,5 dl havregryn (mals till ett mjöl)
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 krm salt
2,5 dl havremjölk
1 ägg
50 g olja
+ olja till järnet
Äppelkompott
2 äpplen
Någon typ av sötning efter smak
1 kanelstång alt. malen kanel
1/2 vaniljstång alt. lite vaniljpulver
Lite vatten
1 krm salt
2,5 dl havremjölk
1 ägg
50 g olja
+ olja till järnet
Äppelkompott
2 äpplen
Någon typ av sötning efter smak
1 kanelstång alt. malen kanel
1/2 vaniljstång alt. lite vaniljpulver
Lite vatten
Vaniljcremé
Vaniljyoghurt, jag använde vegansk från Plantis
1 kaffefilter
Gör så här
Låt vaniljyoghurten rinna av i ett kaffefilter ett par timmar i kylskåp.
Börja sedan med äppelkompotten genom att koka tärnade äpplen med övriga ingredienser i ca 15 minuter. Blanda alla torra ingredienser till våfflorna, tillsätt 1 dl havremjölk och vispa ihop till en grötliknande konstistens. Knäck i ägget och tillsätt resterande mängd mjölk samt olja, vispa slätt. Grädda våfflor och servera med vaniljcremé och äppelkompott.
Vaniljyoghurt, jag använde vegansk från Plantis
1 kaffefilter
Gör så här
Låt vaniljyoghurten rinna av i ett kaffefilter ett par timmar i kylskåp.
Börja sedan med äppelkompotten genom att koka tärnade äpplen med övriga ingredienser i ca 15 minuter. Blanda alla torra ingredienser till våfflorna, tillsätt 1 dl havremjölk och vispa ihop till en grötliknande konstistens. Knäck i ägget och tillsätt resterande mängd mjölk samt olja, vispa slätt. Grädda våfflor och servera med vaniljcremé och äppelkompott.
/Julia & Sara