Laxsås med bönpasta
Något nytt som jag testade här om dagen var bönpasta innehållande 100 % ekologiska sojabönor. Ett glutenfritt alternativ som dessutom är rik på protein och fiber. Pastan innehåller även mycket vitaminer och mineraler. Till pastan gjorde jag en sås som är super enkel att göra, då jag ibland är lite bekväm av mig.
Lax i ugn med citron/dillsås (4 portioner)
Ingredienser:
1 paket laxfiléer
1 citron
1/2 dl dill
5 dl crème fraiche
salt & peppar
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 150°C. Tina upp laxfiléerna om de är frysta och placera dem i en ugnsäker form, salta och peppra sedan laxen efter smak. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Koka sedan upp crème fraichen och smaka sedan av med pressad citronsaft och salt. Rör sedan ner dill strax innan servering. Det går även att tillsätta 1 fiskbuljongstärning och byta ut 2dl av crème fraichen till 2 dl grädde istället.


Ha en fortsatt trevlig dag!
/ Zandra
Åhhh, har du provat bönpastan!? Jag har varit så nyfiken på den, va den bra??