Farmors julkakor

Min jul är inte fulländad utan farmors fantastiska julkakor. I år har jag tagit mod till mig och gjort dem glutenfria, så att även jag kan få lite frid i själen hihi. 
 
 
Ingredienser
125 g smör/margarin (jag använde mildas mjölkfria)
1/2 dl fast honung 
2 dl kokossocker
2 ägg
3 dl fin glutenfri mjölmix (jag använde Sempers)
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljpulver 
2 dl russin
1 dl hackade hasselnötter
 
Gör så här
Smält smör och kokosolja i en kastrull. Häll över i en bunke, rör ner kokossocker och knäck i ett ägg i taget. Blanda ihop alla torra ingredienser för sig och rör sedan ihop allt till en jämn smet. Hacka hasselnötterna och tillsätt dem tillsammans med russin. Bred ut smeten i en 20x30 folieklädd ugnsform penslad med smör. Grädda mitt i ugnen eller något högre i 15-20 minuter på 225 grader (ej varmluft). Låt kakan svalna något och skär den sedan lagom stora rutor, ca 30 stycken. Kakorna förvaras i frys.
 
/Sara
farmors julkakor - glutenfritt - jul - julkakor