Lite nyttigare chokladbollar

Att vi här på bloggen älskar chokladbollar tror jag ingen har missat. Det måste vart de som vi tre tillsammans bloggat mest om. Så jag tänkte, varför inte ett recept till då? 
 
Det här är en variant som är något nyttigare än orginalet då jag bytte ut sockret mot kokossocker, som har lägre GI, och honung, som innehåller massa nyttigheter. Jag hade smör i mina (för att det är dögott) men jag tror säkert det går att byta ut mot t.ex. kokosolja om man vill ha en helt mjölkfri variant, prova er fram! 
 
Chokladbollar rullade i kokos och hackade mandlar
 
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör 
4 dl havregryn
1,5 dl riven kokos
0,5 dl kokossocker
3 msk kakao
1 msk fast honung 
2 msk havredryck
2 nypor vaniljpulver
 
Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser till en smet och gör bollar. Rulla bollarna i kokos, hackade nötter eller något annat gott. Ställ chokladbollarna i frysen 10 minuter och servera. 
 
De blev så galet goda!
 
Fler recept? kika här! 
 
 
 
 
/Julia 
 
Choklad. - chokladbollar - kokos
1
SKRIVDIVAN

Härligt att det finns fler boll-älskare! Jag bryner alltid mitt smör lite extra och då får bollarna en karamellsmak!! Så underbartgott att jag skickar i mig bollfatet själv ;D

Svar: Vilket bra tips, det ska jag prova nästa gång! :)
Vision of nutrition