Glutenfri raggmunk
Raggmunk är en tidlös klassiker som förtjänade en plats bland de glutenfria recepten här på bloggen. Jag mixade majs-, soja och potatismjöl till mitt recept, mest för att det var det jag hade hemma, så har du inte detta går det lika bra att använda andra sorter, t.ex. bovete, ris eller maizena. Blev väldigt nöjd med min kombination dock då det smakade precis som vanliga raggmunkar, rekommenderas!

Ingredienser:
ca 800 gram potatis
1 dl majsmjöl
1/2 dl sojamjöl
1/2 dl potatismjöl
2 msk fiberhusk
5 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
Smör till stekning
Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna med hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Skala och riv potatisen och blanda ner den i smeten. Stek 1/2-1 dl smet åt gången på medelhög värme tills de blivit gyllenbruna.

Servera klassiskt med stekt bacon/fläsk och lingonsylt eller piffa upp det med dina egna grymma tillbehör.
Smaklig måltid!
/Julia