Söndagslimpa

 
Ingredienser
600 g vatten
20 g jäst
20 g honung
180 g teffmjöl (risenta)
170 g majsmjöl (risenta)
1,5 tsk salt
40 g fiberhusk
Neutral olja och valfritt mjöl till utbakning 
 
Gör så här
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt honung, teffmjöl, majsmjöl och salt och blanda ihop till en jämn smet, avsluta med fiberhusk och blanda snabbt så att det inte klumpar sig. Sätt plastfolie över bunken och lägg över en bakhandduk, låt jäsa i 2 timmar. Olja händerna och underlaget och forma degen till en rund limpa. Strö över valfritt mjöl och låt jäsa ytterligare 1 timma på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 50 minuter. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.
 
/Sara