Veganmat när den är som bäst
Mållös. Det här blev så gott!

Ingredienser
250 g delikatesspotatis
250 g färsk broccoli
250 g färsk brysselkål
250 g jordärtskockor
Olja
Havssalt
Kikärtsmix
1 dl okota kikärtor (alt. 1 förpackning färdigkokt)
1-2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1-2 tsk chili chipotle
Sesamfrön efter behag
250 g färsk broccoli
250 g färsk brysselkål
250 g jordärtskockor
Olja
Havssalt
Kikärtsmix
1 dl okota kikärtor (alt. 1 förpackning färdigkokt)
1-2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1-2 tsk chili chipotle
Sesamfrön efter behag
Olja
Havssalt
Chimichurri
1 avokado
1 stor näve färsk basilika
Chimichurri
1 avokado
1 stor näve färsk basilika
1 pressad lime
1 dl extra virgin olivolja
1 msk kapris
1 msk kokosnektar (går bra med annan sötning men justera isf mängden och smaka av)
2 tsk äppelsidervinäger
10 skivor jalapeno på burk
1 vitlöksklyfta
1 tsk havssalt
Övriga ingredienser
Grönkål
Naturell sojayoghurt (den på burk passar bäst)
Tunnbröd
Gör så här
Börja med att blötlägga kikärtorna på morgonen, de ska stå i minst 8 timmar i rikligt med vatten. Koka sedan enligt anvisningarna på förpackningen, det brukar ta ca 45 minuter.
1 dl extra virgin olivolja
1 msk kapris
1 msk kokosnektar (går bra med annan sötning men justera isf mängden och smaka av)
2 tsk äppelsidervinäger
10 skivor jalapeno på burk
1 vitlöksklyfta
1 tsk havssalt
Övriga ingredienser
Grönkål
Naturell sojayoghurt (den på burk passar bäst)
Tunnbröd
Gör så här
Börja med att blötlägga kikärtorna på morgonen, de ska stå i minst 8 timmar i rikligt med vatten. Koka sedan enligt anvisningarna på förpackningen, det brukar ta ca 45 minuter.
Skär potatis, broccoli, brysselkål och jordärtskocka i mindre bitar. Behåll skal och använd broccolistjälken då det finns mycket näring där. Sprid ut rot-/grönsakerna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla på olja och strö över havssalt.
Mixa alla ingredienser till chimichurrin. Smaka av!
Mixa alla ingredienser till chimichurrin. Smaka av!
När kikärtorna kokat färdigt ska de stekas tillsammans med kryddor och sesamfrön. Snåla inte med kryddorna, hellre lite för mycket än för snålt.
Bryt eller klipp grönkålen i mindre bitar och låt mjukna i torr panna efter kikärtsmixen.
Bryt eller klipp grönkålen i mindre bitar och låt mjukna i torr panna efter kikärtsmixen.
Avsluta med att värma tunnbröden precis innan servering.